ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: Η 2η άνθιση της γυναικας



Τι συμβαίνει αλήθεια στην εμμηνόπαυση;
Απλά και φυσικά ο γυναικείος οργανισμός, με το πέρασμα του χρόνου σταματάει να παράγει ωάρια και έτσι κόβεται η έμμηνος ροή σταδιακά. Τα επίπεδα ορμονών πέφτουν στο αίμα με συνέπεια να αντιμετωπίζει η γυναίκα κάποια συμπτώματα (εξάψεις) που της δημιουργούν ενόχληση κι αναστάτωση.
Γιατί όμως φοβόμαστε τόσο αυτό το φυσικό κι αναπόφευκτο συμβάν;
Δεν έχουμε πλέον δυνατότητα τεκνοποίησης; Γερνάμε;Νοιώθουμε άχρηστες ή ακόμη χειρότερα "σαν στημένες λεμονόκουπες";
Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες τώρα με τους άνδρες να πάθουμε κάποιο καρδιακό πρόβλημα; Χάσαμε την επάρκεια οιστρογόνων που μας προστάτευε;
Ότι και αν συμβαίνει καλούμαστε να το αποδεχθούμε και να το αντιμετωπίσουμε, όπως άλλωστε κάναμε σε κάθε περίοδο αλλαγών στη ζωή μας!
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το θέμα, στο τρόπο αντιμετώπισης. Στην εμμηνόπαυση, εμφανίζονται πιο κραυγαλέα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που είχαμε πάντοτε μέσα στην ψυχή μας.
Τώρα μοιραία θα βγούν στην επιφάνεια και θα μας κατακλύσουν. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το κατακλυσμό; Απλά να το δούμε και λίγο αλλιώς.
Σαν μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε ολόκληρη τη ζωή μας.
Κατ' αρχήν το πρώτο που χρειάζεται μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση είναι ξεκούραση και χρόνο για τον εαυτό της. Μπορεί να σκεθφεί τί ήθελε να κάνει στη ζωή της που δεν είχε χρόνο και δυνατότητα να το κάνει. Γιατί όχι τώρα;;; Τώρα δεν έχει πια τη μηνιαία "σκοτούρα" της περιόδου.
Από αυτή την άποψη μπορεί να χαρεί την ελευθερία της! Π.χ να κολυμπάει στη θάλασσα ολόκληρο το μήνα, ακόμα και να γίνει χειμερινή κολυμβήτρια, τώρα δεν έχει λόγο να φοβάται το κρύο νερό.
Μπορεί γιατί όχι, να απολαμβάνει τον έρωτα χωρίς το φόβο της εγκυμοσύνης. Μπορεί να χρησιμοποιήσει την ωριμότητα της και να ρισκάρει πράγματα που παλαιότερα τα ήθελε πολύ και δεν τόλμαγε. Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα να ασχοληθεί λίγο με τον εαυτό της και να αφουγκρασθεί την ψυχή της.
Είναι η μόνη που θα της δείξει το σωστό δρόμο για να χαίρεται πιο ελεύθερα τώρα τη ζωή της. Έτσι η εμμηνόπαυση δεν είναι πια καταδίκη αλλά μια καλή ευκαιρία για την 2η άνθιση της γυναίκας!
Φιλιππάτου Ανδρονίκη
Ολιστική Ψυχοθεραπευτρια

Πηγή: www.vitamelia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου