Υλικά
2 κιλά καθαρισμένα ώριμα σύκα
250 γρ. ζάχαρη λευκή
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
2-3 κ.γλ. χυμό λεμονιού
Τοποθετούμε τα σύκα στην κατσαρόλα πιέζοντας τα λίγο με τα χέρια μας να διαλυθούν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 - 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις αρχίσει να πίνει το ζουμάκι της ρίχνουμε την αρμπαρόριζα να πάρει μερικές βράσεις.
Εφόσον έχει δέσει η μαρμελάδα μας αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. (Αφαιρούμε τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας).
Σε αποστειρωμένα βαζάκια μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας (όχι μέχρι πάνω) κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ώριμο σύκο είναι αρκετά γλυκό σαν φρούτο για αυτό το λόγο η ποσότητα της ζάχαρης είναι περιορισμένη. Ανάλογα βέβαια τη γεύση και τα γούστα μπορείτε να προσαρμόσετε τη δοσολογία της ζάχαρης. Η παραπάνω ποσότητα μας βγάζει 2 βαζάκια των 400ml.
2 κιλά καθαρισμένα ώριμα σύκα
250 γρ. ζάχαρη λευκή
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
2-3 κ.γλ. χυμό λεμονιού
Εκτελεσή
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 - 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις αρχίσει να πίνει το ζουμάκι της ρίχνουμε την αρμπαρόριζα να πάρει μερικές βράσεις.
Εφόσον έχει δέσει η μαρμελάδα μας αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. (Αφαιρούμε τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας).
Σε αποστειρωμένα βαζάκια μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας (όχι μέχρι πάνω) κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ώριμο σύκο είναι αρκετά γλυκό σαν φρούτο για αυτό το λόγο η ποσότητα της ζάχαρης είναι περιορισμένη. Ανάλογα βέβαια τη γεύση και τα γούστα μπορείτε να προσαρμόσετε τη δοσολογία της ζάχαρης. Η παραπάνω ποσότητα μας βγάζει 2 βαζάκια των 400ml.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου