Αποτοξίνωση του οργανισμού με άλατα Έψομ (epsom)

Τα άλατα έψομ είναι ένα φυσικό ορυκτό πολύ δραστικό και αποτελεσματικό για να αγνοηθεί. Αλλάζοντας την οσμωτική ισορροπία των ιστών, παρασύρει έξω τη βρωμιά και το πυώδες υλικό, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στις τραυματισμένες περιοχές. Το μούλιασμα με άλατα έψομ είναι η πιο χρήσιμη θεραπεία για πληγές , για δηλητηρίαση στο αίμα, μολύνσεις που θεραπεύονται αργά, εξογκώματα του δέρματος (φλύκταινες), ανοικτές πληγές, κατακλύσεις του δέρματος, φλεγμονές και πόνους καθώς και κακή κυκλοφορία.
Παράδειγμα συνήθους διαλύματος:
250 γραμμάρια άλατα σε δύο λίτρα ζεστού νερού

Photo Credit Jupiterimages/Pixland/Getty Images
Διαδικασία Παρασκευής κομπρέσας με άλατα έψομ
Ανακάτεψε τα άλατα σε πολύ καυτό νερό μέχρι να διαλυθούν. Μούσκευε συνέχεια την προσβεβλημένη περιοχή με την κομπρέσα, ανανεώνοντάς τη όταν αρχίζει να κρυώνει. Συνεχίστε για το λιγότερο 10 λεπτά. Επιτρέψτε στην περιοχή να στεγνώσει με τον αέρα.
Οι κομπρέσες χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ασθένειες που βρίσκονται σε περιοχές του σώματος που είναι δύσκολο να μουλιάσουν. Για παράδειγμα σε ένα εξάνθημα στο μάγουλο, σε μία κατάκλιση στο γοφό ή σε ένα τσίμπημα εντόμου στον ώμο.

Photo Credit Goodshoot/Goodshoot/Getty Images
Διαδικασία παρασκευής αλάτων έψομ για μπάνιο χεριών και ποδιών
Ανακατέψτε τα άλατα έψομ σε τέσσερα λίτρα πολύ ζεστού νερού σε ένα πολύ μεγάλο δοχείο, μέχρι να διαλυθούν. Βυθίστε τα χέρια ή τα πόδια σας μέσα στο νερό και κρατήστε τα εκεί για όσο χρόνο μπορείτε να αντέξετε και μετά βυθίστε στιγμιαία σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Εναλλακτικά μεταξύ ζεστών και κρύων βυθισμάτων, βαθμιαία αυξήστε την διάρκεια του χρόνου στα άλατα. Η εναλλαγή ζεστού κρύου αυξάνει την τονωτική κυκλοφοριακή δράση των αλάτων έψομ. Το μούλιασμα των άκρων, ενδείκνυται στην θεραπεία διαφόρων προβλημάτων του κυκλοφορικού ή σε συγκριμένες πληγές, όπως μία μελανιασμένη χτυπημένη πληγή ή ένα μολυσμένο δάκτυλο ή νύχι.

Μπάνια σε άλατα έψομ
Το μπάνιο ολόκληρου του σώματος σε άλατα έψομ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση γενικών πόνων και φλεγμονών, για την ανακούφιση των νεύρων, και επιπλέον ακόμα και στους καρκινοπαθείς, καθώς συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματος.
Το μπάνιο διεγείρει την γενική κυκλοφορία και αυξάνει τους σφυγμούς της καρδιάς.

Αντενδείξεις: Το μπάνιο ολόκληρου του σώματος σε άλατα έψομ δεν συνιστώνται σε ανθρώπους που πάσχουν από υπέρταση ή από χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Διαδικασία
Χρησιμοποιήστε το λιγότερο 4 φλιτζάνια (1 κιλό) από άλατα έψομ σε κάθε μπάνιο.
Κάντε το μπάνιο ζεστό (το ανώτερο 42 C = 108 F).
Διαλύστε τα άλατα έψομ μέσα στο νερό, μπείτε μέσα και παραμείνετε για 15-20 λεπτά. Μόλις τελειώσετε το μπάνιο σκουπιστείτε με πετσέτα και αναπαυθείτε.
Μπορεί η ποσότητα που χρησιμοποιείται να φαίνεται υπερβολική αλλά το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει γι αυτό.

www.ftiaxno.gr


Άλατα πολύ πλούσια σε μαγνήσιο, βοηθούν πολύ την καλή κυκλοφορία του αίματος

Δείτε: Άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου