ΝΑΙ Υπάρχει λαθρεμπόριο σκόρδου !!!

Ένα από τα πιο περίεργα και κερδοφόρα κυκλώματα στην Ευρώπη. Η Σουηδία έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για δύο Βρετανούς ύποπτους για παράνομη εισαγωγή σκόρδου αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ μέσω της Νορβηγίας, με τους εισαγγελείς να ελπίζουν ότι έχουν σπάσει ένα από τα πιο περίεργα και προσοδοφόρα κυκλώματα λαθρεμπορίου, όπως γράφει το BBC.

Εκτιμάται ότι οι δυο Βρετανοί έχουν κερδίσει εκατομμύρια εισάγοντας παράνομα κινέζικο σκόρδο στη Σουηδία μέσω της Νορβηγίας.

Η ΕΕ επιβάλλει δασμό 9,6% επί του εισαγόμενου σκόρδου. Η Κίνα παράγει περίπου το 80% του σκόρδου στον κόσμο, πάμφθηνα, μιας κι έχει σκλάβους κι όχι ελεύθερους ανθρώπους στο εργατικό δυναμικό της. (κι εδώ έτο ίδιο χάλια είναι, μα όχι τόοοσο χάλια)

Οι παρανομούντες μπορούν εύκολα να κάνουν λαθρεμπόριο σκόρδου με κέρδη εκατομμύρια ευρώ, αφορολόγητα φυσικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Σουηδίας, οι προμήθειες αποστέλλονται στη Νορβηγία – ένα κράτος εκτός ΕΕ όπου δεν επιβάλλεται φόρος στο σκόρδο – και στη συνέχεια εισάγεται λαθραία στη γειτονική Σουηδία και στην υπόλοιπη Ε.Ε. με φορτηγά, αποφεύγοντας έτσι τους δασμούς.

Τον Μάρτιο του 2012, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου παραγωγού φρούτων και λαχανικών της Ιρλανδίας φυλακίστηκε έξι χρόνια για απάτη πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ, απάτη που αφορούσε την εισαγωγή του παράνομου σκόρδου.

Ο Pavel Borkovec της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) δήλωσε ότι «απάτες και παρατυπίες» με κινέζικο σκόρδο συμβαίνουν από τη δεκαετία του 1990, αλλά οι σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ξεκίνησαν το 2001 όταν επιβλήθηκε δασμός 9,6% στις ξένες εισαγωγές, με επιπλέον επιβάρυνση 1.200 ευρώ ανά τόνο.

Ο στόχος ήταν η προστασία των παραγωγών σκόρδου εντός της ΕΕ από τους Κινέζους αγρότες, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της παγκόσμιας αγοράς με την παραγωγή καλλιεργειών που ρίχνουν τις τιμές. Το 2010 η Κίνα παρήγαγε 18.560.000 τόνους σκόρδου, περίπου το 80% της παγκόσμιας παραγωγής. Στην ΕΕ το τόσο πολύτιμο σκόρδο παράγεται κυρίως στην Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. (στην Ελλάδα δεν αφήνουν την καρέκλα του δημοσίου και τον φραπέ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ λέμε)

Να τ’ άκουγε η γιαγιά μου που φώναζε στον παππού για την σκορδαλιά !!!


Σκόρδο, ένα πανάρχαιο φυτικό όπλο κατά πάντων, αντίστοιχο του μηχανικού Kalashnikov. Αν μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα όπλο θα λέγαμε πως μοιάζει με το Kalashnikov. Το κύριο χαρακτηριστικό του σκόρδου όπως και του Kalashnikov είναι η εκπληκτική τους ανθεκτικότητα, απλότητα, και αποτελεσματικότητα. Το Kalashnikov ακόμη κι αν πέσει από μεγάλο ύψος, γεμίσει με άμμο ή βραχεί, θα συνεχίσει να ρίχνει τις προβλεπόμενες 650 βολές το λεπτό, χωρίς να μπλοκάρει. Επίσης, με βάρος μόλις 4,5 κιλά και μονάχα με οκτώ κινητά μέρη, ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να μάθει ταχύτατα να το συναρμολογεί και να το χρησιμοποιεί.

Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά πάντων (εξοντώνει ιούς, βάκιλους, βακτήρια, βρυκολάκες, τον Αζώρ, λοιπά Παλαιά ζούδια, το κακό μάτι, πόδι αυτί…) και εξοντώνει, ότι βρεθεί στον δρόμο του, για την υγεία μας δε, είναι σχεδόν πανάκεια.

Το σκόρδο μαζί με το παντζάρι ήταν από τις τροφές της θεάς Αφροδίτης, για να διατηρεί την σφριγηλότατα, την χάρη της και τον ερωτισμό της. Ποίος τολμάει σήμερα να φάει σκόρδα για ερωτική και παθιασμένη ζωή; Μονάχα οι γνωρίζοντες, και από σήμερα ελπίζω κι ΕΣΥ. Μιλάω σε όλο το άρθρο για Ελληνικά ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ σκόρδα, ΟΧΙ Κινέζικα.

Για την δύναμη αυτού του μικρού καρπού, σε σχέση με την υγεία μας, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο και σε επόμενο για το κρεμμύδι και τις θαυματουργές ιδιότητες του. Ναι Ναι μαζί με μια συνταγή. Απλή φυσικά, σαν όλες όσες θα πάρετε από αυτό το βήμα. Όχι μόνο γιατί η απλότητα δεν έχει εποχή, απλά φανατικούς λάτρης κάθε ηλικίας, αλλά και γιατί μόνο απλή ανάμιξη υλικών είναι αυτό που χρειάζεται και αγαπά το σώμα μας στην διατροφή του.

Ο Δον Χουάν Μάτους στην εκπαίδευση του Καστανέντα μιλάει για δέντρα πολεμιστές και όταν η ομάδα των μάγων, ετοιμαζόταν για το “άλμα στην άβυσσο” τα δέντρα πήγαν μαζί τους και έκαναν κι αυτά από πριν τις κατάλληλες προετοιμασίες. !!!


www.terrapapers.com

Παρατήρησις: Είναι τουλάχιστον ύβρις να έχει κάποιος γη στην Ελλάδα, τον πλέον έφορο και ευνοϊκό τόπο πάνω στην Γη , και να τον αφήνει ανεκμετάλλευτο...

Δείτε: Υπερτροφές της ευλογημένης Ελληνικής Γαίας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου