Τι σας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα;

Ερώτηση... - προς Δαλάι Λάμα: 
- «Τι σας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα;»
- «Ο άνθρωπος. Γιατί θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά.
Ύστερα θυσιάζει τα χρήματά του για να ανακτήσει την υγεία του. 
Και τότε είναι τόσο ανήσυχος για το μέλλον ώστε δεν απολαμβάνει το παρόν και ως αποτέλεσμα αυτός δεν ζει ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. 
Και ζει σαν να μη πρόκειται ποτέ να πεθάνει. 
Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην πραγματικότητα.»

Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας!
Η υγεία μας εξαρτάται κατά 50% από τη συμπεριφορά μας, κατά 20% από το περιβάλλον, κατά 20% από την κληρονομικότητα και μόνο κατά 10% από τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που ευθύνονται για το 50% των θανάτων στην χώρα μας και οι καρκίνοι που ευθύνονται περίπου για το 23%, μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό, τροποποιώντας κάποιες καθημερινές συνήθειες που τα προκαλούν, κυρίως το κάπνισμα, την κακή διατροφή, το στρες, την έλλειψη φυσικής άσκησης και προβαίνοντας στην έγκαιρη διάγνωσή τους με τη διενέργεια των ενδεδειγμένων διαγνωστικών εξετάσεων τη σωστή στιγμή. 
www.neaygeia.gr

Ιατρικό Λεξικό: Καταστολή - ορισμός
1. Έλεγχος αλλά όχι πλήρης εξάλειψη μιας ασθένειας, ιδιαίτερα μόλυνσης. Για παράδειγμα, στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS, οι φαρμακολογικές θεραπείες σχεδιάζονται ώστε να καταστείλουν τα ιικά φορτία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
2. Πλήρης αδυναμία φυσικής παραγωγής μιας έκκρισης ή απέκκρισης, η οποία διακρίνεται από την κατακράτηση καθώς στη δεύτερη περίπτωση η έκκριση συμβαίνει φυσιολογικά αλλά το έκκριμα κατακρατείται στο όργανο ή στο σώμα.
3. Στην ψυχανάλυση, αμυντικός μηχανισμός του φροϋδικού εγώ με τον οποίο αναστέλλεται συνειδητά μια ιδέας ή επιθυμία. H καταστολή διαφέρει από την απώθηση η οποία θεωρείται ασυνείδητη διαδικασία.

www.iatronet.gr

Με τον όρο πρόληψη εννοούμε την αναζήτηση κάποιας διαταραχής της υγείας μας μέσω διαφόρων εξετάσεων, προτού αυτή ακόμα εκδηλωθεί ή όπως αλλιώς λέμε, προτού αυτή μας "δώσει συμπτώματα".
Η πρόληψη είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας. Διάφορες εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο της πρόληψης. Στόχος είναι, οποιαδήποτε αλλαγή, να εντοπίζεται έγκαιρα και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις που προσβάλουν ετησίως εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι διάφοροι προδιαθεσικοί παράγοντες που απειλούν την υγεία μας καλό είναι να ελέγχονται τακτικά με σκοπό να μπορούμε να αντιδρούμε άμεσα και σε πρώιμο στάδιο δρώντας προληπτικά.

Να θυμόμαστε πάντα ότι :
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΙΣ
Γουζούαση Αγλαία - Μικροβιολόγος 
www.vitascan.gr

Άποψις: Με την καταστολή αντιμετωπίζουμε μέρος του προβλήματος που προέκυψε και όχι το εκατό τοις εκατό. Με την πρόληψη, ελαχιστοποιούμε την περίπτωση να αποκτήσουμε κάποιο πρόβλημα.
Ο τρόπος ζωής και η διατροφή μας, εάν είναι οι κατάλληλοι λειτουργούν προληπτικά.
Η επιλογή δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου