Πόσο ασφαλή είναι τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής;

Αποκλειστικό από το alliance for natural health !

Tα Φυσικά υγιεινά προϊόντα είναι υπερ-ασφαλή, ενώ τα φάρμακα είναι τόσο επικίνδυνα όσο ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις, έτσι λένε.
Σήμερα, η ANH-Intl δημοσιεύει πραγματικά δεδομένα σε γραφική μορφή, από επίσημες πηγές, τα οποία δείχνουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι οι πιο ασφαλείς ουσίες στις οποίες συνήθως εκτιθέμεθα – ενώ έχουν γίνει στόχος με την όλο και πιο περιοριστική ευρωπαϊκή νομοθεσία με την δικαιολογία δήθεν για την «προστασία των καταναλωτών».

Ηνωμένο Βασίλειον - γράφημα φυσαλίδας σε σχέση με τους κινδύνους θανάτου
Αντίθετα, η εισαγωγή σε ένα νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, ή η λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκθέτει το άτομο σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους, που μπορούν όμως μπορούν να αποφευχθούν σαν κίνδυνοι στην κοινωνία.
Στην πραγματικότητα, τα ιατρικά λάθη που προκαλούνται στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και τα οποία μπορούν να προληφθούν, μας εκθέτουν στον ίδιο κίνδυνο θανάτου, περίπου όπως εαν υπηρετούσαμε την στρατιωτική μας θητεία στο Αφγανιστάν - για τα οποία και τα δύο, ο κίνδυνος θανάτου είναι περίπου 300.000 φορές μεγαλύτερος από τον κίνδυνο από τη λήψη των φυσικών υγιεινών προϊόντων.

Βάζοντας τους κινδύνους στην ίδια προοπτική
Κίνδυνος: Είναι ένα λεπτεπίλεπτο θέμα, και δεν έχει συζητηθεί πουθενά περισσότερο από ό, τι στην αντιπαράθεση επικινδυνότητας μεταξύ των φυσικών προϊόντων και των βιταμινών και της επικρατούσας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σήμερα, όμως, δεν μας ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες και η ιστορία της συζήτησης – αντ ‘αυτού, θέλουμε να ωθήσουμε τα πράγματα προς τα εμπρός.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας τις γραφικές συγκρίσεις των κινδύνων θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο από πολλές επικίνδυνες, αλλά και όχι και τόσο επικίνδυνες δραστηριότητες, τόσο ως ένα εύκολο στην κατανόηση γράφημα φυσαλίδας όσο και σαν ένα παραδοσιακό ιστόγραμμα.
Τα σχετικά μεγέθη των φυσαλίδων δείχνουν πόσο πιθανό είναι το άτομο να πεθάνει από μια δραστηριότητα: μια μεγαλύτερη φούσκα σημαίνει αναλογικά μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου.

Στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία, αυτή τη φορά αναλύοντας την κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ηνωμένο Βασίλειον - ιστόγραμμα σε σχέση με τους κινδύνους θανάτου
Το ιστόγραμμα περιλαμβάνει τις σχετικές αριθμητικές τιμές σε αναλογία με τους κινδύνους του θανάτου του ατόμου απο τις δραστηριότητες αυτές, οι οποίες κυμαίνονται από τη λήψη φυτικών φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής, τραυματισμών από πυροβολισμούς,δηλητηρίαση απο παρακεταμόλη (ακεταμινοφαίνη), πρόληψη ιατρικών λαθών σε νοσοκομεία, φαρμακευτικές ανεπιθύμητες παρενέργειες των φαρμάκων, το κάπνισμα και την στρατιωτική θητεία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο κίνδυνος θανάτου από τα συμπληρώματα διατροφής έχει αποδοθεί με μία τιμή 1 για να επιτραπεί ο υπολογισμός του σχετικού κινδύνου από τις άλλες πηγές.
Διευκρινίζουμε ότι τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο τον κίνδυνο θανάτου από οξείες αιτίες, και όχι από χρόνια, η μακροχρόνια έκθεση σε οποιαδήποτε από τις ουσίες ή δραστηριότητες που ερευνήσαμε.
Επίσης, τα διαγράμματα δεν περιλαμβάνουν στοιχεία σχετικά με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που δεν οδηγούν σε θάνατο, δηλαδή στις σχεδόν θανατηφόρες οξείες επιπτώσεις.
Τα δεδομένα έχουν ληφθεί όλα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και απο επίσημες πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπου ήταν δυνατό.
Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν από τον Ron Law, έναν ανεξάρτητο σύμβουλο διαχείρισης κινδύνων απο την Νέα Ζηλανδία.

Οκτώ βασικά σημεία από τα συγκριτικά δεδομένα ανάλυσης επικινδυνότητας
Στην αξιολόγηση από τις πιο διαδεδομένες πηγές κινδύνου που μπορούν να προληφθούν, είναι το κάπνισμα, που εξακολουθεί να εμφανίζεται σαν την πιο επικίνδυνη δραστηριότητα για έναν πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου:
Από τη σύγκριση, προκύπτει οτι οι πιθανότητες να πεθάνετε από το κάπνισμα είναι 797.940 φορές περισσότερες από ό, τι από την λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής!
Ένα πρόσωπο που κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι απίστευτο και όμως αληθινό, είναι 293.006 φορές πιο πιθανό να πεθάνει από ιατρικά λάθη που μπορούν να προληφθούν, από ό, τι από τη λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής.
Για δε τα φάρμακα φυτικής προέλευσης, είναι ακόμα πιο πιο πιθανό να πεθάνει από προλαμβανόμενα ιατρικά λάθη, από ό, τι από τη λήψη φυτικού φαρμάκου κατά 36.625 φορές!
Μια εισαγωγή σε ένα βρετανικό νοσοκομείο αποτελεί ένα παρόμοιο κίνδυνο θανάτου, οπως η ενεργή στρατιωτική υπηρεσία στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν!
Ο κίνδυνος θανάτου από φαρμακευτικά προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 62.000 φορές μεγαλύτερος από τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.
Οι φαρμακευτικές ουσίες σκοτώνουν διπλάσιους ανθρώπους απο ότι τα ατυχήματα μοτοσικλετών στους δρόμους του Ηνωμένου Βασίλειου.
Το ιστόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου αποκαλύπτει ότι τα φυτικά φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν και τα δύο να θεωρηθούν ως «σουπερασφαλή», και μας εκθέτουν σε ασήμαντο κίνδυνο θανάτου.
Ο κίνδυνος θανάτου απο την έκθεση σε συμπληρώματα διατροφής είναι λιγότερο από 1 στους 10 εκατομμύρια ανθρώπους.
Αντίθετα, τα ιατρικά λάθη που μπορούν να προληφθούν στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στην κατηγορία «Επικίνδυνο», με τν πιθανότητα του θανάτου να υπερβαίνει το 1 προς 1.000 – μαζί με το κάπνισμα και τη στρατιωτική θητεία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τις ίδιες περίπου πιθανότητες να χτυπηθούν από κεραυνό ή να σκοτωθεί κάποιος στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου από το να πεθαίνουν από τη λήψη βοτάνων ή συμπληρωμάτων διατροφής.

Κάλεσμα σε δράση
Παρακαλούμε μεταδώστε αυτές τις πληροφορίες παντού.
Μοιραστείτε τα διαγράμματα και τις πηγές δεδομένων στο Facebook, το Twitter και στα άλλα κοινωνικά μέσα, και στείλτε το με το email σε όλες τις επαφές σας.
Οσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους επικριτές της φυσικής ιατρικής να ισχυριστούν ότι τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν κίνδυνο για το κοινό και υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ρύθμιση ή για την απαγόρευση τους.

Θέλετε να αποφύγετε τον κίνδυνο θανάτου παρόμοιο με εκείνο ενός στρατιώτη που υπηρετεί στη Μέση Ανατολή;
Αναλάβετε την ευθύνη της υγεία σας, διατηρήστε τον εαυτό σας υγιή και αποφεύγοντας την ανάγκη να πάτε στο νοσοκομείο!

Επιμέλεια : Μαριάννα Ευαγγέλου
Βιοχημικός Msc


Πηγή: fytro.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου