Ο καρπός της Περσεφόνης κατά του καρκίνου

Είναι ο καρπός που έδωσε ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να μην τον ξεχάσει με την επάνοδό της στον επάνω κόσμο.
Το ρόδι συμβολίζει τη μνήμη και τον έρωτα.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλους λαούς από τα αρχαία χρόνια, το ρόδι κατέχει πολλούς και διάφορους συμβολισμούς, ενώ συνδέεται με ήθη και έθιμα που έχουν σχέση με γάμο, το θάνατο, την ανάσταση.
Συμβολίζει τη γονιμότητα, την ευγονία, την αιωνιότητα και την καλοτυχία (το σπάμε την πρωτοχρονιά και στους γάμους), ενώ συνδέεται και με το θάνατο (το βάζουμε και στα κόλλυβα).
Για τους Ασσύριους, η Ιστάρ είναι θεά που αγαπά τα μήλα και τα ρόδια.
Τα ερωτικά ξόρκια τόσο για τους αρχαίους Έλληνες όσο και για τους Ασσύριους συνδέονταν με το μήλο ή το ρόδι.
Στην Αίγυπτο το έθαβαν μαζί με τους νεκρούς.
Στο Βουδισμό θεωρείται ένα από τα τρία ευλογημένα φρούτα μαζί με το ροδάκινο και το κεδρόμηλο.
Η εμμονή των αρχαίων λαών με το ρόδι και η θέση που κατείχε τόσο στα ήθη και τα έθιμα όσο και στους μύθους δεν είναι τυχαία.
Το ρόδι είναι εξαιρετικό για την υγεία μας, αφού έχει αποδειχθεί μέσα από μία πληθώρα ερευνών ότι έχει ωφέλιμες επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για το ρόδι επιβεβαιώνει σιγά - σιγά όσα είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι στην αρχαιότητα. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι ο χυμός του ροδιού μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση του καρκίνου του προστάτη.
Τα συστατικά που υπάρχουν στο χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να μπλοκάρουν την μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στο χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο χυμό του ροδιού εμπόδιζαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη να μετασταθούν στα οστά.
Οι ερευνητές ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου.
Πηγή: www.vitamelia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου