ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΜΟΥΡΑ


Τώρα λοιπόν που είναι και η εποχή τους ας φτιάξουμε μια νόστιμη μαρμελάδα με μούρα!












                                Ορίστε τι θα χρειαστούμε:
                            4 φλυτζάνια μούρα                      
                            περίπου 3 φλυτζάνια ζάχαρη
                            χυμό απο ένα λεμόνι

Εκτέλεση:




Ξεπλένουμε λίγο τα μούρα και τα καθαρίζουμε (από κοτσάνια, χαλασμένα κλπ). 







Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να βγάζουν ζουμί και να μαλακώσουν.
15 λεπτά μετά το ξεκίνημα της βράσης ξαφρίζουμε και αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα το μεγαλύτερο μέρος των σπόρων που κάνουν την τελική της όψη αντιαισθητική.
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα λιώσουμε κιόλας με ένα μπλέντερ χειρός.


                                   Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε       .                                  
να βράσει καλά και να γίνει μαρμελάδα


 

 Μπορείτε να ελέγξετε αν έδεσε η μαρμελάδα βάζοντας λίγη σε ένα πιατάκι και περνώντας το δάχτυλό σας γρήγορα από τη μέση. Αν η μαρμελάδα δεν ξαναενωθεί σημαίνει ότι έδεσε.

Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς. Μοιράστε την σε αποστειρωμένα βάζα, κλείστε τα καλά και αναποδογυρίστε τα για να σφραγίσουν. Αφήστε τα έτσι μέχρι να κρυώσει
 η μαρμελάδα.

 Αν σκοπεύετε να καταναλώσετε τη μαρμελάδα
 γρήγορα, τότε απλά βάλτε την σε βάζα και στο                                                                ψυγείο.

Η μαρμελάδα στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί για 3 με 4 εβδομάδες ενώ σε αποστειρωμένα βάζα στα ντουλάπια για 4 με 5 μήνες.

Επίσης όσο κρυώνει η μαρμελάδα δένει περισσότερο. Καλό θα ήταν όταν θα την ελέγξετε για το αν έδεσε ή όχι, να την αφήσετε λίγο να κρυώσει για να μην καεί το δάχτυλό σας. 


Αν θέλετε να ελέγξετε με θερμόμετρο η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι      περίπου 103 με 105 βαθμούς Κελσίου.


Συμβουλές!

Στο καθάρισμα βάζουμε γάντια γιατί τα μούρα βάφουν τα χέρια και ποτίζουν τα νυχια. Καθαρίζουμε όχι με μαχαίρι αλλά ζουλώντας με τα χέρια για να φύγει όλος ο εσωτερικός μίσχος.
Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε μερικές φράουλες. Γίνετε πολύ νόστιμη και με απίστευτο άρωμα!


Δείτε ακόμη ως β'οτανο την Μουριά εδω

.http://syntageseva.blogspot.gr
http://totavernakithschristinas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου