Άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο)

Το θειικό μαγνήσιο (μοριακός τύπος MgSO4) προκύπτει από την ένωση μαγνήσιου, θείου και οξυγόνου. Έγινε ευρέως γνωστό ως αλάτι Epsom, παίρνοντας το όνομα του από την πόλη κοντά στο Surrey, της Αγγλίας.

Όσοι γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των αλάτων Epson τα χαρακτήρισαν πανάκεια. Όταν το θειικό μαγνήσιο απορροφάται μέσω του δέρματος, όπως σε ένα λουτρό, αφαιρεί τοξίνες από το σώμα, βοηθά στη μείωση φλεγμονών, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, μειώνει το πρήξιμο, χαλαρώνει τους μυς, είναι ένα φυσικό μαλακτικό της επιδερμίδας, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και μειώνει αισθητά πρηξίματα λόγω διαστρέμματος και τους μώλωπες.
Στη γεωργία και την κηπουρική, χρησιμοποιείται για τη διόρθωση της ανεπάρκειας μαγνήσιου στο έδαφος (ουσιαστικό στοιχείο για τη δημιουργία χλωροφύλλης). Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται για την απολύμανση του μπάνιου και σκευών περιποίησης άκρων.
Συχνά το συναντάμε στο εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό αλλά και στα προϊόντα τόφου επειδή χρησιμοποιείται ως πηκτικό. Το θειικό μαγνήσιο σε φυσιολογικό ορό χρησιμοποιείται ως καθαρτικό.

Στην Ιατρική χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς όπως την αντιμετώπιση της υπομαγνησιαιμία, τη ρύθμιση ουσιών για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής ή αρρυθμίας. Έχει δοκιμαστεί ως βρογχοδιασταλτικό σε σοβαρές παροξύνσεις του άσθματος και συνήθως χορηγείται ενδοφλεβίως. Το άλας Epson μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόληψη της προεκλαμψίας στις έγκυες γυναίκες να καθυστερήσει συμπτώματα που οδηγούν σε πρόωρο τοκετό. Η ενδοφλέβια χορήγηση θειικού μαγνήσιου μπορεί να αποτρέψει εγκεφαλική παράλυση στα πρόωρα νεογνά. Και δίνεται συχνά ως πρώτη βοήθεια για τη δηλητηρίαση από χλωριούχο βάριο.

Η τοπική χρήση του με τη μορφή καταπλάσματος, κρέμας ή ορού έχει αποδειχθεί να αποτελεί μια αποτελεσματική βοήθεια για την καταπολέμηση της ακμής, ανακουφίζει τα συμπτώματα του έρπητα, του κνησμού και βλάβες που σχετίζονται με τον έρπητα των γεννητικών οργάνων και τα κονδυλώματα.
Επικοινωνήστε με ένα γιατρό πριν από τη χρήση εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για την υγεία σας.

Τρόποι να απολαύσετε τις ευεγερτικές ιδιότητες τους:
Χαλαρωτικό λουτρό: Μουλιάστε σε ζεστό νερό και 2 φλιτζάνια αλάτι Epsom.

Λουτρό ποδιών: Απαλύνει πόνους, αφαιρεί οσμές και μαλακώνει το τραχύ δέρμα. Προσθέστε 1 / 2 φλιτζάνι αλάτι Epsom σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό. Αφήστε τα πόδια σας για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε. Ξεβγάλετε και στεγνώστε.

Αντιμετώπιση διαστρέμματος, μώλωπα, τενοντίτιδα: Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλάτι Epsom σε μια λεκάνη με ζεστό νερό.

Αφαίρεση σκλήθρας: βυθίζεται το άκρο σε νερό με μεγάλη περιεκτικότητα αλατιού Epsom, και απολαύστε τη διαδικασία καθώς σκιαγραφεί ακριβώς την περιοχή πριν αφαιρέσετε τη σκλήθρα.

Καθαρότερο πρόσωπο: Για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας τη νύχτα, προσθέτετε στην συνηθισμένη κρέμα καθαρισμού σας μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom. Απλά κάντε μασάζ στο δέρμα και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Σπιτική μάσκα δέρματος: Απλώστε τη μάσκα σε υγρό δέρμα. Για κανονικά προς λιπαρά δέρματα, αναμείξτε 1 κουταλιά κονιάκ, 1 αυγό, 1 / 4 φλυτζάνι γάλα σκόνη χαμηλό σε λιπαρά, το χυμό από 1 λεμόνι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom. Για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες, αναμείξτε 1 / 4 φλιτζάνι τριμμένο καρότο, 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα και μισό-κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom.

Απολέπιση δέρματος: με τις χούφτες συγκρατήστε μια ποσότητα άλατος epsom πάνω από το υγρό δέρμα σας, ξεκινώντας από τα πόδια σας και συνεχίζοντας προς τα πάνω μέχρι το πρόσωπο. Μετά ξεπλυθείτε.

Λιπαρά μαλλιά: Προσθέστε 9 κουταλιές αλάτι Epsom με 1 / 2 φλυτζάνι του σαμπουάν μαλλιών.


Δείτε: Αποτοξίνωση του οργανισμού με άλατα Έψομ (epsom)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου