Η τυχαία φρουτοσαλάτα είναι χειρότερη από κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες...

Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται  στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, λίγοι το ξέρουν... Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ισχυρίζεται ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.
Μία από τις ανακαλύψεις του είναι οτι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την οξύνωση του οργανισμού. Μεταξύ αυτών το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί. "Παρόλο που είναι της ίδια οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα, που αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά και προκαλούν μια άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας που οδηγούν σε προβλήματα κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται εκεί μέσα" τονίζει" ο Α. Μοράλες!
Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει. "Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται - κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση".
Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη  και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί: "Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. Επιπλέον εάν προσθέτεις στο γεύμα σου φρούτα, χωρίς το σωστό συνδυασμό, προκαλείς αρρώστια μεγαλύτερη από το να μην έτρωγες καθόλου φρούτα"! Και συμπληρώνει: "Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους. Η "τυχαία" (δηλαδή ανάμειξη οποιωνδήποτε φρούτων) φρουτοσαλάτα είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ!  Καλύτερα φάε το χάμπουργκερ σκέτο"...
Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα είναι άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες και ότι μόνο το μήλο ταιριάζει με αυτές.
Καρποί, Βιταμίνες και δηλητήριο
Αλλά και με τους καρπούς συμβαίνει κάτι περίεργο: Τα ροδάκινα, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ξινά φρούτα και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ, σύμφωνα με έρευνες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κάτι το οποίο ο Α. Μοράλες διαδίδει με ενθουσιασμό. Το πολύ θετικό με αυτά είναι ότι θα έπρεπε να φάμε 3 - 4 κιλά από αυτά για να γίνουν τοξικά, ενώ μετά από μάσημα λίγων από τα ανωτέρω ένα πεπτικό ένζυμο μετατρέπει το οξύ τους σε βιταμίνη C, ισχυρό αντικαρκινικό όπλο!.
Το κουκούτσι το καρπουζιού περιέχει μια ουσία που βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών, ενεργοποιεί την εξωτερική τους επιφάνεια και επιτρέπει διόρθωση/επούλωση προβλημάτων φλεγμονής. "Το κουκούτσι του καρπουζιού ενεργοποιεί όλο το κυτταρικό σύστημα των νεφρών, επιτρέποντας να κάνει εργασίες, αν όχι ίδιες, τουλάχιστον 50% παρόμοιες μιας σωστής λειτουργίας τους! υπόσχεται ο βιοχημικός Α. Μοράλες. 
Ωστόσο, το καρπούζι και το πεπόνι δεν τα πάνε καλά με το γάλα, ούτε και μεταξύ τους, σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες. "Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση των Χιλιανών που λέει: το καρπούζι και το πεπόνι, το πρωί είναι χρυσός, το μεσημέρι ασήμι και το βράδυ σκοτώνουν"! διακηρύσσει ο Α. Μοράλες. Το πεπόνι είναι καλό να τρώγεται κατά προτίμηση το πρωί, διότι μεταβολίζεται καλά με τον ήλιο. "Είναι το φρούτο του πεπτικού μηχανισμού. Έχουμε ανακαλύψει σε αυτό ιδιότητες διουρητικές που βοηθούν να ελέγχεται το πρόβλημα της συγκράτησης υγρών που παρουσιάζουν τα υπέρβαρα άτομα".
Το αβοκάντο είναι όπως το αίμα
Προς αποφυγή παρανοήσεων, ο Α. Μοράλες συνιστά να τρώγονται τα ξινά (όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ανανάδες, μούρα και γκρέιπφρουτ) χωρίς συνδυασμούς, και μετά από μισή ώρα ας καταναλώνεται φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων ή ένα κανονικό πρωινό.
Το μεσημέρι καλύτερα είναι τα πρωτεϊνούχα και ελαιογενή φρούτα και καρποί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια αράπικα, σουσάμι, καρύδες, αβοκάντο. "Περιέχουν μεταξύ 25 - 30% των πρωτεϊνών και επίσης περιέχουν  8 έως 10 βασικά αμινοξέα" Μια από τις πιο επίμονες συμβουλές του ίδιου, είναι να τρώμε αβοκάντο κάθε ώρα: "Είναι από τα πιο εντυπωσιακά ωφέλιμα φρούτα, διότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η χλωροφύλλη είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τρώγοντας αβοκάντο είναι σαν να τρως αίμα!"
Τη νύχτα, όπως κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτη μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων: μπανάνα, παπάγια, μήλο, κεράσι, αχλάδι, ροδάκινο, μάγκο... Αλλά σε τι ποσότητες;
Οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό κατά τον Α. Μοράλες. Π.χ. πολύ αβοκάντο προκαλεί διάρροιες, τα πολλά ξινά προκαλούν οξύνωση και προβλήματα στα βλεννογόνα τοιχώματα του εντέρου, ενώ πολλά αμύγδαλα ή παρόμοια, προκαλούν δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα.
Ο θεραπευτής ομολογεί: "Διατράφηκα ένα μήνα μόνο με φρούτα, πρωί μεσημέρι και βράδυ σε ποσότητες που μου έδιναν ευχαρίστηση. Όμως, όταν κάποιος τρώει πέντε κιλά φρούτα μαζί αυτό δεν είναι καλό."
Για τον Μοράλες, ειδικά το μανταρίνι είναι το "οικολογικό" φρούτο, διότι είναι "το μοναδικό ικανό να αποσύρει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα -  όπως μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο. Ακόμα είναι το πιο πλούσια σε φολικό οξύ. Γι αυτό επίσης ονομάζεται το φρούτο της εγκυμοσύνης. Αποτρέπει τα προβλήματα της "δισχιδούς ράχης" και άλλα προβλήματα στο βρέφος."
Χαρακτηριστική περίπτωση: Η Αμαλία Ερμοσίγια είναι πια μια οπαδός του Μοράλες στη Χιλή. Πριν από 19 χρόνια πειραματίστηκε στο γιο της που έπασχε από μία εντερική φλεγμονή επί έναν χρόνο. Άκουσε στην τηλεόραση τον ειδικό αυτόν  να μιλά και να τονίζει ότι η καλύτερη άμυνα του οργανισμού είναι το ρόδι. "Έδωσα στο γιο μου τα σποράκια του ροδιού και έτσι αυξήθηκαν οι άμυνες του. Ο γιος μου ήταν έτοιμος για εισαγωγή  σε νοσοκομείο και σε 2 μέρες σώθηκε. Ο παιδίατρος το θεώρησε θαύμα."
Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους
Ο Α. Μοράλες λέει οτι σύμφωνα με τις μελέτες του, όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή ακόμα και λευχαιμία. Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, όπου προσβάλλεται ο αιματοκρίτης και μπορεί να καταστραφεί το μεδούλι των οστών. Γι αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι και ακόμα περισσότερα να πίνετε αλκοόλ μετά.
Λεμόνι, 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία

Το Βιάγκρα των φτωχών
Ο συνδυασμός Αβοκάντο με φύτρο Αλφάλφα και μια κουταλιά μέλι  είναι ιδανικός για να φτάσει άντρες και γυναίκες στα ουράνια...


Μεγαλύτερο Στήθος, πλουσότερους γλουτούς και γάμπες
Χρησιμοποιήστε λάδι από κάσιους ή από αράπικο φιστίκι αντί για κρέμα μετά το ντους. Όχι πάνω από μια φορά τη μέρα διότι μπορεί να προκαλέσει πυρετό.
Ο θεραπευτής βεβαιώνει...
Το 90% των φρούτων έχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση του βάρους. Διαψεύδει δε οτι η μπανάνα, το αβοκάντο το φουντούκι κ.α. προσθέτουν πάχος. "Αυτό που παχαίνει είναι οι συνδυασμοί". Επίσης τα φρούτα σαν επιδόρπιο επίσης παχαίνουν. Μπορούμε να τα τρώμε 10 λεπτά πριν το γεύμα.  Άλλα φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στη μείωση του βάρους τρώγοντας τα μόνα τους για πρωινό είναι: ανανάς χαρακωμένος, σταφύλια και η Φυσαλίς (Golden Berry).


O ανανάς...
Ο ανανάς είναι ένα φρούτο ακόμα πιο αλλεργικό με το γάλα γιατί η βρουμελίνη που περιέχει γίνεται τοξική όταν αναμειγνύεται με αυτό. "Χρησιμοποιείται για να σκοτώνει κατσαρίδες. Πάρτε ένα φρέσκο κομμάτι ανανά, ανακατέψτε το με οτιδήποτε γαλακτερό, βάλτε το στη γωνία που μαζεύονται οι κατσαρίδες και την άλλη μέρα θα τις βρείτε με τα πόδια ψηλά, αν και θεωρούνται το πλάσμα που αντέχει περισσότερο στην πυρηνική ακτινοβολία! (Αμάν!)
Το γιαούρτι με ανανά είναι δηλητήριο!!!
Μπανάνα, το φρούτο της ευτυχίας...
Στην φρουτοθεραπεία διαψεύδεται  ότι η μπανάνα παχαίνει όταν την τρως το βράδυ, όπως συνήθως λέγεται. Παράγει σεροτονίνη και ντοπαμίνη κι όταν την τρως σε κάνει να θες κι άλλο, λέει ο Α. Μοράλες. Επίσης βοηθά στην αϋπνία εάν τρως μία μπανάνα κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες (δεν συνιστάται για αυτούς που έχουν δυσκοιλιότητα) Το εσωτερικό της φλούδας της χρησιμοποιείται για να θεραπεύει μύκητες και μαύρες ελίτσες στα πόδια,
Το καρπούζι θέλει... αποκλειστικότητα
Τα φρούτα πλούσια σε σίδηρο όπως μπανάνα, μήλο, αβοκάντο, οξειδώνονται με την επαφή τους με τον αέρα. Όμως το καρπούζι επηρεάζεται ακόμα περισσότερο αφού στα 30 λεπτά παράγει αρσενικό 0,5%, που αυξάνεται σε 3% αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα και αλκοόλ!
Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν το συνδυάζουμε με άλλα φρούτα κι ακόμα περισσότερο με γάλα. Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν δίνει μια λύση: "Εάν το καλύψεις με διαφανές σελοφάν και το βάλεις στο ψυγείο, δεν θα μολύνει κανένα άλλο φρούτο με αρσενικό. Όταν πας να το φας, πρέπει να κόψεις ένα στρώμα από το κόκκινο μέρος του, πάχους 1,5 εκ και έτσι το υπόλοιπο παραμένει απολύτως κατάλληλο.
Συνοπτικός οδηγός:
  • Ξινά φρούτα: πορτοκάλι, λεμόνι, γρέιπφρουτ, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς, μόνα τους το πρωί.
  • Σαλάτα γλυκών φρούτων: Ανανάς, παπάγια, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, ροδάκινο, κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, μάγκο.
  • Το 90% των φρούτο θεραπειών μειώνουν το βάρος αλλά μόνο στο πρωινό γεύμα.
  • Τα φρούτα τρώγονται 10 λεπτά πριν από το γεύμα
Αρνητικά:
  • Μείξη φρούτων, ειδικά το πρωί
  • Υπερβολική κατανάλωση φρούτων
  • Κατανάλωση φρούτων για επιδόρπιο
  • Σαλάτα λαχανικών μαζί με φρούτα
  • Λεμόνι με αλάτι (καταστρέφει αιμοσφαίρια, αναιμία)
  • Αβοκάντο με αλάτι (λευχαιμία)
  • Ανανά με γάλα ή αλάτι (σκοτώνει κατσαρίδες)
  • Καρπούζι με γάλα ή αλκοόλ
  • Πεπόνι με γάλα
  • Κανένα από τα τρία παραπάνω δεν συνδυάζονται μεταξύ τους
  • Μάγκο πράσινο με αλάτι και με αλκοόλ ή ξύδι
  • Μπανάνα για έχοντες τρεμούλα ή πάρκινσον
  • Σαλάτες με πολύ αλάτι, ξύδι ή και με αλκοόλ
  • Ξινά φρούτα ούτε μεταξύ τους, ούτε με γλυκά φρούτα, ούτε με λίπος (κίρρωση ήπατος)
  • Ξηροί καρποί σε μεγάλη ποσότητα (τοξικοί)
Θετικά
  • Καρπούζι. Μόνο του και γρήγορα στο ψυγείο με σελοφάν. Κουκούτσια για νεφρά
  • Μπανάνα για αϋπνία, για μύκητες και εξογκώματα ποδιών
  • Αβοκάντο, μπανάνα, αμύγδαλα, φουντούκια δεν παχαίνουν
  • Σεξ. Αβοκάντο, Μαρακουγιά, Φυσαλίς (Golden Berry)
  • Αύξηση στήθους, γλουτών, γάμπας, λάδι από κάσιους ή φυστίκι αράπικο.
  • Αβοκάντο σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στιγμή
  • Μείωση βάρους: Ανανάς, αχλάδια, σταφύλια, φυσαλίς
  • Μανταρίνι. Καθαρίζει το σώμα από τα βαριά μέταλλα
  • Ρόδι για σωματική αδυναμία
  • Σαλάτες. Μόνο το μήλο συνδυάζεται
  • Ξηροί καρποί σε μικρές ποσότητες
  • Πρωινό. Πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, ανανάς μούρα, γκρέιπφρου, 30 λεπτά πριν το πρωινό
  • Μεσημέρι. Καρύδια, αμύγδαλα φυστίκια, σουσάμι, αράπικο φυστίκι, φουντούκια, καρύδα, μακανταίμια, αβοκάντο 
Πηγή: Περιοδικό Τρίτο Μάτι, τεύχος 202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου