Η μεσογειακή διατροφή είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.
Η ελληνική κουζίνα έχει γίνει η αγαπημένη κουζίνα παγκοσμίως όχι μόνο γιατί είναι νόστιμη, αλλά γιατί βοηθάει και στην διατήρηση της υγείας μας.
Εξαιρετικά νόστιμη, εύκολη και πολύ οικονομική συνταγή.
Τραχανάς
Υλικά για 4 άτομα
1 φλιτζάνι τραχανά
4 φλιτζάνια νερό
αλάτι
πιπέρι
λάδι
τυρί
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίχνουμε και τον τραχανά!
Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς!
Τέλος, μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε και το τυρί και είναι έτοιμο.
Μυστικά
Μπορούμε κατά την βράση να ρίξουμε και γάλα ή και γιαούρτι.
Το τυρί που θα διαλέξουμε είναι όση ποσότητα θέλουμε και ότι τυρί θέλουμε.
Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και ντομάτα.
Ο σπιτικός τραχανάς θέλει λιγότερη ώρα μαγείρεμα από τον συσκευασμένο.
Aν θέλετε να τον κάνετε πιο υγιεινό, προσθέστε το περισσότερο ελαιόλαδο στο τέλος, μετά το μαγείρεμα, ώστε να μην χάσει τις θρεπτικές ουσίες του.
Ο τραχανάς είναι μείγμα από αλεύρι, γάλα και αυγά που τρίβεται σε σήτα και στη συνέχεια απλώνεται για να στεγνώσει.
Υπάρχει σε δύο τύπους, γλυκός και ξινός και εκτός από σούπα σε πολλά μέρη της ελλάδας χρησιμοποιείται σε πίτες ή γεμιστά.
1 πιάτο τραχανά έχει 240 θερμίδες.
O τραχανάς, ένα πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει. Μάλιστα η προσθήκη κολοκύθας, ντομάτας ή άλλων λαχανικών δημιουργούν ένα πιάτο, που είναι ιδανική λύση για ένα γρήγορο, εύπεπτο βραδινό γεύμα, ειδικά για άτομα που προσέχουν το βάρος τους. Η θρεπτική αξία του είναι αντίστοιχη με αυτή του κρέατος. Τρεις μικρές κούπες τραχανά ισοδυναμούν με ένα πλήρες γεύμα και δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.
Ο τραχανάς έχει κάνει δυναμική επάνοδο
Σε περιόδους οικονομικής ή πνευματικής κρίσης, όλοι επιστρέφουμε στις ρίζες μας και αναζητούμε παραδοσιακές λύσεις, που είχαν βάλει σε λειτουργία και οι πρόγονοί μας. Έτσι και στο τομέα της γαστρονομίας, έφτασε η εποχή που τα παραδοσιακά προϊόντα τροφίμων επιστρατεύονται για να δώσουν λύσεις στην απόγνωση των καλοφαγάδων. Ο τραχανάς, κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος στις κουζίνες διεθνών σεφ, έπαψε πια να αποτελεί λύση επιβίωσης. Οι σύγχρονοι σεφ που πιστεύουν στην παραδοσιακή κουζίνα και αναζητούν υγιεινές, αυθεντικές ιδέες για ένα γεύμα, πειραματίζονται με αυτόν και δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις.
Φθηνό, γρήγορο και εύκολο στο μαγείρεμα, με πολύπλοκη γεύση που δεν μοιάζει με κανένα άλλο δημητριακό ή ζυμαρικό, βάλτε το κι εσείς στην κουζίνα σας και εντυπωσιάστε με τις παραλλαγές του.
Καλή όρεξη και πάντα με υγεία!
Πηγή: www.emedi.gr
Η ελληνική κουζίνα έχει γίνει η αγαπημένη κουζίνα παγκοσμίως όχι μόνο γιατί είναι νόστιμη, αλλά γιατί βοηθάει και στην διατήρηση της υγείας μας.
Τραχανάς
Υλικά για 4 άτομα
1 φλιτζάνι τραχανά
4 φλιτζάνια νερό
αλάτι
πιπέρι
λάδι
τυρί
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίχνουμε και τον τραχανά!
Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς!
Τέλος, μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε και το τυρί και είναι έτοιμο.
Μυστικά
Μπορούμε κατά την βράση να ρίξουμε και γάλα ή και γιαούρτι.
Το τυρί που θα διαλέξουμε είναι όση ποσότητα θέλουμε και ότι τυρί θέλουμε.
Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και ντομάτα.
Ο σπιτικός τραχανάς θέλει λιγότερη ώρα μαγείρεμα από τον συσκευασμένο.
Aν θέλετε να τον κάνετε πιο υγιεινό, προσθέστε το περισσότερο ελαιόλαδο στο τέλος, μετά το μαγείρεμα, ώστε να μην χάσει τις θρεπτικές ουσίες του.
Ο τραχανάς είναι μείγμα από αλεύρι, γάλα και αυγά που τρίβεται σε σήτα και στη συνέχεια απλώνεται για να στεγνώσει.
Υπάρχει σε δύο τύπους, γλυκός και ξινός και εκτός από σούπα σε πολλά μέρη της ελλάδας χρησιμοποιείται σε πίτες ή γεμιστά.
1 πιάτο τραχανά έχει 240 θερμίδες.
O τραχανάς, ένα πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμίδες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει. Μάλιστα η προσθήκη κολοκύθας, ντομάτας ή άλλων λαχανικών δημιουργούν ένα πιάτο, που είναι ιδανική λύση για ένα γρήγορο, εύπεπτο βραδινό γεύμα, ειδικά για άτομα που προσέχουν το βάρος τους. Η θρεπτική αξία του είναι αντίστοιχη με αυτή του κρέατος. Τρεις μικρές κούπες τραχανά ισοδυναμούν με ένα πλήρες γεύμα και δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.
Ο τραχανάς έχει κάνει δυναμική επάνοδο
Σε περιόδους οικονομικής ή πνευματικής κρίσης, όλοι επιστρέφουμε στις ρίζες μας και αναζητούμε παραδοσιακές λύσεις, που είχαν βάλει σε λειτουργία και οι πρόγονοί μας. Έτσι και στο τομέα της γαστρονομίας, έφτασε η εποχή που τα παραδοσιακά προϊόντα τροφίμων επιστρατεύονται για να δώσουν λύσεις στην απόγνωση των καλοφαγάδων. Ο τραχανάς, κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος στις κουζίνες διεθνών σεφ, έπαψε πια να αποτελεί λύση επιβίωσης. Οι σύγχρονοι σεφ που πιστεύουν στην παραδοσιακή κουζίνα και αναζητούν υγιεινές, αυθεντικές ιδέες για ένα γεύμα, πειραματίζονται με αυτόν και δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις.
Φθηνό, γρήγορο και εύκολο στο μαγείρεμα, με πολύπλοκη γεύση που δεν μοιάζει με κανένα άλλο δημητριακό ή ζυμαρικό, βάλτε το κι εσείς στην κουζίνα σας και εντυπωσιάστε με τις παραλλαγές του.
Καλή όρεξη και πάντα με υγεία!
Πηγή: www.emedi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου