Φτιάχνω φρέσκο τυρί απλά και γρήγορα!


Η ακόλουθη συνταγή είναι για να φτιάξετε τυρί σπίτι σας πολύ εύκολα και γρήγορα.
Την συστήνω γιατί οι αρχάριοι αρχίζουν με ένα εύκολο τυρί για να μάθουν τα βασικά και για να απολαύουν το τυρί τους αμέσως.
Θα παραγάγει ένα εύγευστο τυρί που μοιάζει με το ανθότυρο και είναι άριστο φρέσκο και μπορείτε να το χρησιμοποιείστε στο μαγείρεμα των ιταλικών πιάτων όπως τα λαζάνια.

Συστατικά:
- 1 κιλό γάλα φρέσκο με όλα του τα λιπαρά όχι μακράς διαρκείας
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξύδι ή λεμόνι
- 1 κουταλάκι αλάτι

Παρασκευή:
1.Θερμάνετε το γάλα στους 90 κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο για άλλα τυριά αλλά εδώ μπορείτε να κλείσετε τη θερμότητα αμέσως προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα δηλαδή μόλις το δείτε να φουσκώνει.
2. Προσθέστε το ξύδι και επιτρέψτε στο μίγμα για να κρυώσει.
3. Όταν δροσίσει, χύστε το μίγμα, (που αποτελείται τώρα από το χλωροτύρι και τον ορρό γάλακτος) σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι με μικρές τρύπες) ή ένα πάνινο ύφασμα (μαξιλαροθήκη ή τσαντίλα αν έχετε).


4. Γυρίστε το χλωροτύρι σε ένα δοχείο και ρίξτε το αλάτι στο μείγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ή περισσότερο αλάτι αναλόγως πως το προτιμάτε.
Από ένα λίτρο γάλα θα φτιάξετε 1 φλιτζάνι περίπου τυρί τύπου φρέσκιας μυζήθρας.

Εάν σε αυτή τη φάση το αφήσουμε στο σουρωτήρι πιεσμένο με αρκετό βάρος από επάνω του, για 12 ώρες μέχρι να συμπιεστεί, θα δημιουργηθεί ένα υποκίτρινο είδος τυριού σαν κασέρι που είναι εξίσου απολαυστικό…

Πηγή: www.ftiaxno.gr

Δυστυχώς δεν βρήκα βίντεο ανάλογο στα Ελληνικά...


Δείτε: Φτιάχνω τυρί φέτα και μυζήθρα.
Φτιάχνω πανεύκολα κασέρι με λεμόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου