Aσκήσεις που διώχνουν τον πονοκέφαλο


Οι ειδικοί διασαφηνίζουν ότι η ένταση, το άγχος και η κούραση είναι συνήθως οι αιτίες για τους κοινούς πονοκεφάλους που ταλαιπωρούν...εκατομμύρια άτομα.
Οι ασκήσεις που περιγράφονται παρακάτω φέρνουν αποτέλεσμα ακριβώς γιατί στοχεύουν στην ανακούφιση των μυών όπου συγκεντρώνεται η ένταση.
Όταν έχουμε άγχος συνηθίζουμε πολλές φορές ασυναίσθητα να σφίγγουμε τους μύες στο πρόσωπο, το λαιμό και το κρανίο. Το μυστικό είναι να εντοπίσουμε ποιοι είναι οι μύες που υποφέρουν και να τους χαλαρώσουμε με την έναρξη των συμπτωμάτων, πριν ο πόνος κορυφωθεί.
Η ένταση στο σαγόνι Αιτία: Συνηθίζεται να σφίγγετε τα δόντια σας και να συνοφρυώνεστε όταν είστε αγχωμένοι. Μπορεί να επίσης να «τρίζετε» τα δόντια σας στον ύπνο σας, κάτι που σας προκαλεί τους πονοκεφάλους.
Συμπτώματα: Εκτός από τον πόνο στο μέτωπο ή στους κροτάφους, συνήθως νιώθετε πόνο και στους μύες που στηρίζουν το σαγόνι.
Άσκηση: Καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι ανάσκελα με το βλέμμα μπροστά ή στο ταβάνι, χαλαρώνετε το σαγόνι και το στόμα. Σπρώχνετε την άκρη της γλώσσας προς τον ουρανίσκο, πίσω από τα δόντια. Ανοίγετε και κλείνετε το στόμα δέκα φορές.
Το σφίξιμο στο μέτωπο Σύμπτωμα: Ο πόνος εντοπίζεται στο μέτωπο αλλά απλώνεται και στο πίσω μέρος του κρανίου, συχνά από τα βάση του αυχένα και προς τα πάνω ως την αρχή του μετώπου.

Άσκηση 1: Καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι ανάσκελα με το βλέμμα μπροστά ή στο ταβάνι, βάλτε τις παλάμες στο μέτωπο και τα δάκτυλα του ενός χεριού προς τη δεξιά πλευρά και του άλλου προς την αριστερή. Γλιστρήστε τα χέρια δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τραβώντας απαλά το δέρμα του μετώπου.
Άσκηση 2: Καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι ανάσκελα με το βλέμμα μπροστά ή στο ταβάνι, βάλτε το δείκτη και το μέσο κάθε χεριού τρεις πόντους πάνω από τα φρύδια. Κάντε κυκλικές κινήσεις με φορά προς το κέντρο των φρυδιών, μετρώντας αργά μέχρι το πέντε. Συνεχίστε με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω, μετρώντας πάλι ως το πέντε.
Το πρόβλημα ξεκινά από τα μάτια Αιτία: Περνάτε πολλές ώρες με το βλέμμα χαμηλά, πιθανότατα διαβάζοντας ή δουλεύοντας, με αποτέλεσμα να κουράζονται οι μύες των ματιών. Η άλλη περίπτωση είναι να ξοδεύετε ώρες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, προτάσσοντας το λαιμό σας προκειμένου να διαβάζετε καλύτερα τα γράμματα στην οθόνη ή ακόμη και κοιτώντας πλάγια προς τη μεριά που την έχετε τοποθετήσει.
Σύμπτωμα: Ο πόνος επικεντρώνεται στους κροτάφους και πάνω από τα φρύδια, ενώ νιώθετε τα μάτια «βαριά».
Άσκηση 1: Καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι ανάσκελα κοιτώντας ευθεία μπροστά ή στο ταβάνι, σηκώστε το βλέμμα προς τα πάνω, όσο πιο ψηλά μπορείτε, μείνετε ετσι ένα δύο δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική θέση το βλέμμα.
Άσκηση 2: Καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι ανάσκελα κοιτώντας ευθεία μπροστά ή στο ταβάνι κοιτάξτε δεξιά όσο πιο πάνω μπορείτε και ύστερα όσο πιο κάτω γίνεται, μετρώντας ως το πέντε. Κάντε το ίδιο κοιτώντας αριστερά.
Άσκηση 3: Τρίψτε τις παλάμες μεταξύ τους ώσπου να ζεσταθούν, κλείστε τα μάτια και κρύψτε τα με τις παλάμες σας. Τραβήξτε τα μάτια προς τα πίσω, κρατήστε αυτή τη στάση ως το δέκα και χαλαρώστε.
Πηγή: ww.vitamelia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου