Μανιτάρι συρρικνώνει καρκινικούς όγκους


Το μανιτάρι Maitake θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης και του προστάτη, ασθένειες που σκοτώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους.
Το Maitake είναι ένα μανιτάρι που χρησιμοποιείται κυρίως στην κινεζική κουζίνα και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δυνητικό όπλο κατά του καρκίνου, αφού, σύμφωνα με νέα

μελέτη, συρρικνώνει τους όγκους μέχρι και 75 τοις εκατό. Μορφολογικά ο μύκητας αυτός μπορεί να μεγαλώσει και να αποκτήσει μέχρι και οκτώ εκατοστά διάμετρο.

Ο Δρ Sensuke Konno ανακάλυψε ότι ο συνδυασμός μιας μικροσκοπικής ποσότητας συμπυκνωμένου εκχυλίσματος του μανιταριού αυτού, μαζί με μια αντι-πρωτεΐνη του καρκίνου -που ονομάζεται ιντερφερόνη άλφα, οδηγεί σε μείωση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στην ουροδόχο κύστη και στον προστάτη σε ασθενείς με καρκίνο, έως και τρία τέταρτα.

Οι αντι-πρωτεΐνες του καρκίνου, που χρησιμοποιούνται και σε άλλες θεραπείες, είναι αναγκαίες μόνο σε μικρές δόσεις, σύμφωνα με την έρευνα ομάδας επιστημόνων στο New York Medical Center, η οποία δημοσιεύθηκε στην British Journal of Urology.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι δύο αυτές ουσίες όταν χρησιμοποιούνται μαζί και σε χαμηλές δόσεις, μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα ένζυμο το οποίο ελέγχει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Ο Δρ Konno αναφέρθηκε σε αυτό, τονίζοντας ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό» επίτευγμα και συμπλήρωσε ότι ο συνδυασμός αυτός «δεν βελτιώνει μόνο την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αλλά επίσης και την ποιότητα ζωής των ασθενών, αφού μειώνονται σημαντικά οι συμβατικές θεραπείες, οι οποίες ακολουθούνται από πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες.


Πηγή: www.capitalhealth.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου